Dimecres 9 Desembre 2009
MUSEU GALETES TRIAS

Santa Coloma de Farners

Hem conegut mitjançant un audiovisual la història d'una empresa familiar fundada el 4 juny 1908 que s'inicia amb el confiter senyor Joaquim Trias Vila. Va llogar el primer forn i va començar a elaborar quatre tipus de les tradicionals galetes artesanals que portaven el seu nom, com ara els famosos neules i teules. Va anar ampliant amb l'ajuda dels seus fills la fabricació artesanal d'alta qualitat amb més tipus de galetes, en els quals l'ametlla era i és l'autèntica protagonista de la seva elaboració, un ingredient de qualitat que diferencia la marca i potencia el seu generalitzat consum.
La familia Trias (quarta generació) es troba al capdavant de l'empresa elaborant, ara industrialment amb la recepta tradicional de 1908, diverses especialitats de galetes de gran acceptació en els mercats tant nacional com internacional.
El Museu és un espai que explica i recorre la història de la galeta, permet veure l'evolució de l'empresa i conèixer la maquinària i els processos utilitzats des de la seva creació. Conté el despatx original de Joaquim Trias, ofereix una magnífica panoràmica de la cadena de producció i un expositor que conté la gamma dels seus productes envasats en estoigs i diferents caixes de cartró i metàl.liques, tots ells de elegant disseny que fa honor al exquisit contingut .
Hem estat convidats a una degustació de les seves tradicionals i suculentes galetes completada amb beguda a discreció de l'agradable "Ratafia".
Tots els presents després de la degustació i sense poder resistir hem desfilat per la botiga, comprant varietat de productes uns per a consum propi i altres disposats per obsequiar a les properes festes nadalenques.


Preu: Gratuït
Visitants: 48 persones

+ info: lavilluis@gmail.com


Hemos conocido mediante un audiovisual la historia de una empresa familiar fundada el 4 de Junio de 1908 que se inicia con el confitero señor Joaquín Trias Vila.
Alquiló el primer horno y empezó a elaborar cuatro tipos de las tradicionales galletas artesanales que llevaban su nombre, entre ellas los famosos barquillos y tejas. Fué ampliando con la ayuda de sus hijos la fabricación artesanal de alta calidad con más tipos de galletas, en los que la almendra era y es la auténtica protagonista de su elaboración, un ingrediente de calidad que diferencia la marca  y potencia su generalizado consumo. La famila Trias  (cuarta generación) se encuentra al frente de la empresa elaborando, ahora industrialmente con la receta tradicional de 1908, diversas especialidades de galletas de gran aceptación en los mercados tanto nacional como internacional.
El Museo es un espacio que explica y recorre la historia de la galleta,  permite ver la evolución de la empresa y conocer la maquinaria y los procesos usados desde su creación. Contiene el despacho original de Joaquín Trias, ofrece una magnifica panorámica de la cadena de producción y un expositor que contiene la gama de sus productos envasados en  estuches y distintas cajas de cartón y metálicas, todos ellos de elegante diseño que hace honor al exquisito contenido.
Hemos sido obsequiados con una degustación de sus tradicionales y suculentas galletas completada con bebida a discreción de la agradable "Ratafia".
Todos los presentes después de la degustación y sin poder resistirlo hemos desfilado por la tienda, comprando variedad de productos unos para consumo propio y otros dispuestos  para obsequiar en las cercanas fiestas navideñas.


We met through an audiovisual history of a family business founded on June 4, 1908 which begins with Mr. Joaquin Trias confectioner Vila.
He rented the first oven and began to develop four types of traditional handmade biscuits bearing his name, including the famous waffles and tiles. It was expanded with the help of their children, craft manufacture of high quality with most types of cookies, in which the kernel was and is the true protagonist of their development, quality ingredient that differentiates the brand and its widespread power consumption.
The family Trias (fourth generation) is at the forefront of developing the company, now industrially with the traditional recipe of 1908, various specialties of cookies is widely accepted in both domestic and international markets.
The Museum is a place that explains and traces the history of the cookie, lets see the evolution of business and learn about the machinery and processes used since its inception. Contains the original release of Joaquin Trias, offers a magnificent panorama of the production chain and a display that contains the range of its products, packed in cartons and cardboard boxes and various metal, all elegantly designed to honor the exquisite content.
We have been invited to a tasting of their traditional biscuits filled with succulent drink at the discretion of the nice "Ratafia.
All present, after the tasting and unable to resist have gone through the store, buying a variety of products for own consumption and others willing to give away in the nearby Christmas season.

Preu: Gratuït
Visitants: 48 persones

+ info: lavilluis@gmail.com